05 busa cuts off and throws c32 - c35 codes



Candlestick

Registered
Im brand new to the site, and would appreciate it greatly if someone could help me out with thoughts of what to check first, we got a 4 day comin up after tomorrow so i plan on workin on the bike through it. So heres the whole thing i got this 05 busa about 3 months ago, ran fine no problems. It from what i can tell has had quite of bit of work done to it, not sure of everything but it has power commander, and set up to run no2 ( ive never ran any) not to say it never has though. Christmas came around and im currently in the army stationed at fort Stewart ga and my home is missouri. The busa is the only vehicle i currently own so i did all the maintenance getting it ready for the ride brakes, fluids, spark plugs, ect. It did fine all the way to missouri. About half way through my leave i went and seen a buddy that got out earlier last year and he lives in an apartment, well i went to show him the bike and a guy came flying into his parking lot and i swerved to miss him and when i did at the time i had a thumb buster "cruise control" on its just a little paddle but anyways i bloped the throttle while swerving and it drifted a little ways and caught traction and i high sided. There was no major damage cause i have frame sliders, just broke the end of my shifter handle, cracked the wind screen and minor scuffs. So for the remainder of my time at home i rode the hell out of it to make sure if it was gonna mess up itd be while i was home not on the way back to ga. Well it did fine, till i got about half way back from Missouri the on the highway it would cut off around 70 to 80 mph like i hit a limiter and once it got back to 65 mph itd come back on with full power and itd do it over and over. Well i got back to ga been riding for about a week and a half not on the highway just around post and it started to do it at lower speeds only when it get to operating temps. Tonight i went out warmed it up and drove to get the codes and it was c32 through c35 the primary injector codes. Ive read almost all the threads on here about this and none of them were complete with end results so i decided to make this one. Things to keep in mind, 1 on the highway coming back if i kept giving increased acceleration it wouldnt cut off till i rolled off (for the most part) 2. I do have minor rust in the top of the tank.(goin to try and drain/derust the tank and clean as good as i can the filter on the pump) 3. Ive checked the tip sensor its fine. Im also gotta figure out how to tell if the kickstand sensor is messing up.
 

Sparky405

Registered
Im brand new to the site, and would appreciate it greatly if someone could help me out with thoughts of what to check first, we got a 4 day comin up after tomorrow so i plan on workin on the bike through it. So heres the whole thing i got this 05 busa about 3 months ago, ran fine no problems. It from what i can tell has had quite of bit of work done to it, not sure of everything but it has power commander, and set up to run no2 ( ive never ran any) not to say it never has though. Christmas came around and im currently in the army stationed at fort Stewart ga and my home is missouri. The busa is the only vehicle i currently own so i did all the maintenance getting it ready for the ride brakes, fluids, spark plugs, ect. It did fine all the way to missouri. About half way through my leave i went and seen a buddy that got out earlier last year and he lives in an apartment, well i went to show him the bike and a guy came flying into his parking lot and i swerved to miss him and when i did at the time i had a thumb buster "cruise control" on its just a little paddle but anyways i bloped the throttle while swerving and it drifted a little ways and caught traction and i high sided. There was no major damage cause i have frame sliders, just broke the end of my shifter handle, cracked the wind screen and minor scuffs. So for the remainder of my time at home i rode the hell out of it to make sure if it was gonna mess up itd be while i was home not on the way back to ga. Well it did fine, till i got about half way back from Missouri the on the highway it would cut off around 70 to 80 mph like i hit a limiter and once it got back to 65 mph itd come back on with full power and itd do it over and over. Well i got back to ga been riding for about a week and a half not on the highway just around post and it started to do it at lower speeds only when it get to operating temps. Tonight i went out warmed it up and drove to get the codes and it was c32 through c35 the primary injector codes. Ive read almost all the threads on here about this and none of them were complete with end results so i decided to make this one. Things to keep in mind, 1 on the highway coming back if i kept giving increased acceleration it wouldnt cut off till i rolled off (for the most part) 2. I do have minor rust in the top of the tank.(goin to try and drain/derust the tank and clean as good as i can the filter on the pump) 3. Ive checked the tip sensor its fine. Im also gotta figure out how to tell if the kickstand sensor is messing up.
When I bought mine is set for years before I bought it and that tank was full of rust I attempted to clean it got as much as I could out of it . I couldn't get it above 55 without having that same problem. I ended up having to purchase another tank ,fuel pump and assembly no problem since then. It couldn't supply fuel at the rate the engine was asking for it due to the junk in the tank. I didn't know how much rest was in the tank until I pulled the fuel pump assembly out
 

Candlestick

Registered
When I bought mine is set for years before I bought it and that tank was full of rust I attempted to clean it got as much as I could out of it . I couldn't get it above 55 without having that same problem. I ended up having to purchase another tank ,fuel pump and assembly no problem since then. It couldn't supply fuel at the rate the engine was asking for it due to the junk in the tank. I didn't know how much rest was in the tank until I pulled the fuel pump assembly out
Im gonna attempt to derust it this weekend and flus the fuel filter/pump out as best as i can any recommendations on how?
 


Latest Bikes

Forum statistics

Threads
173,358
Messages
3,104,337
Members
47,912
Latest member
BusBus
Top