GoPro HD Resource Thread-Discussion-Settings-Mounts-Cards-Results

Discussion in 'General Bike Related Topics' started by Blanca BusaLess, Apr 18, 2010.

  1. Blanca BusaLess

    Blanca BusaLess Suffers from PBSD Donating Member

    Messages:
    21,240
    Location:
    South Florida
    Lets try to make this an official GoPro thread with only accurate and specific information listed.
    I want to post videos here with where they were taken of course
    BUT ALSO YOU MUST INCLUDE:
    WHAT RESOLUTION SETTING YOU USED
    WHAT MOUNT YOU USED AND WHERE IT IS(A PIC OF MOUNT ITSELF WOULD BE AN EXCELLENT ADDITION)
    ANY OTHER SETTINGS YOU USED...i.e....CENTER FOCUS OR SPOT FOCUS
    WHAT DATA CARD YOU USED FOR THIS PARTICULAR VIDEO...Brand name, storage, speed, class, price and where you got it.

    To process the videos I bought Quicktime Pro 7 on recommendation of a couple others.
    I have been using this free file converter to compress them and change them from Mpeg4 to wmv format in order to facilitate ease of loading on youtube.
    Koyote Soft
    It seems to work ?
    I'm sure some of the clarity gets lost in process.
    I am not sure yet on how to upload an HD movie to youtube and have yet to sign up for a Vimeo acct.

    PLEASE POST LIKE THIS:
    GoPro Hero HD
    Resolution setting 2 ?
    Mount Type-Suction cup ? 3m curved or flat mounts ? Arm or pole mount ? Where
    Patriot class 6 16gb SDHC card purchased online from Newegg.com for $35.99+2.99 for shipping.
    Program/s used to process/edit/post/link video

    Try to make this a ready reference for others who follow.

    I am experimenting with mine.

    I find that even under 100mph with non-waterproof door on I still really dont capture good sound with it and get wind buffeting as well ?
    Anyone else notice this ?
    I find that with waterproof door mounted the wind buffeting is gone but now so is most of if not all sound and all I get is 'tunnel sounds' and 'muffled' ?
    Anyone else notice this ?
    I have noticed when recording on resolution setting 5 which is full 1080 the video playback 'skips'.
    I wonder if this is a data card related issue ?
    Anyone else notice this ?
    I have yet to capture a really nice night video.
    Anyone else shoot any vids at night or have probs with this ?

    I am very happy with the 'take-a-pic-every-x-amount of secs' feature.
    It does take excellent shots this way.

    On the mounts.
    Suction cup on the tank right in front of gauges:
    Works but still shakes a bit.
    With open/non-waterproof door it captures sound but still has some buffeting.
    With closed/waterproof door no wind buffeting is heard but all engine sound seems to be lost.

    taken on Oprah Winfrey's driveway !
    [​IMG]

    Helmet mount:
    On side of helmet does not really work as its difficult to capture gauges and street same time. No pics taken.


    Nose mounted:
    Seems to be one of the best I have found so far.
    Again open door too much buffeting, closed/waterproof door nice smooth video but loss of sound persists as well as sounds you do hear are muffled.
    [​IMG]

    Tail Mounted off side:
    Too much vibes and shaking did not pursue this.
    Need to look into a grab handle mount.
    [​IMG]

    Pic taken at 2 second interval from suction cup mount
    [​IMG]

    Another pic taken at 2 second interval
    Yes we have curves...wee little ones..
    [​IMG]

    One more riding thru Manalapan,South Palm Beach.
    [​IMG]

    Pic taken with suction cup mounted low on left side of bike.
    [​IMG]

    All mounts and all times I am getting a high pitched whine in the soundtrack of video ? Not sure why ?

    VIDEO SHOT ON R2 RESOLUTION WITH CARD MENTIONED ABOVE.
    Suction cup mount on left side upper fairing.
    Closed/Waterproof door used.
    Orange cord is simply a retention tether.
    [youtube]Inqs_qg40HI[/youtube]

    NEXT TWO VIDEOS ARE COVERING SAME GROUND AND SHOW 2 DIFF MOUNTING POSITIONS.

    VIDEO SHOT ON R2 RESOLUTION WITH SAME CARD MENTIONED ABOVE.
    Suction cup mount on tank. Open Non-Waterproof door used.
    THIS VIDEO I HAD CAMERA SET ON SPOT FOCUS AND IT OVEREXPOSED IT.
    ALL THE COLOR IS GONE
    Spot focus is for shooting from inside a dark place out into a more lit up scene.
    Like looking out of a windshield from a car or thru a bikes windscreen.
    Just if you use it during the day it whitens out things as you see here.
    Sky should be more blue but its not.
    [youtube]xu1lrdZUT3U[/youtube]

    NOSE MOUNTED . RES 2. OPEN DOOR. SPOT FOCUS.
    [youtube]JqGdIhv1aCo[/youtube]

    VIDEO SHOT ON I95. AGAIN ON R2 RES SETTING.
    ALSO WITH SPOT FOCUS SETTING ON.
    Closed/Waterproof door on using suction cup mount on tank.
    I accidently left this setting on from previous night.
    The sky was pretty blue as in first video above but shows a greyish white.
    [youtube]1CslnDBWw-M[/youtube]







    side note: HAYABUSA.ORG NEEDS A VIMEO LINK SAME AS YOUTUBE ?
     
  2. Blanca BusaLess

    Blanca BusaLess Suffers from PBSD Donating Member

    Messages:
    21,240
    Location:
    South Florida
    All the folks who post GoPro vids here and not one response ?
    :moon:

    Your lame I call you !

    Cmon you do know what setting your on , what card your using , what mount you used and where it was don't you ?

    Pashnit
    Scar
    Twotonevert
    TheSkaz
    Skydyvr

    and a few others my STML prevents me from remembering where is your vids and tech info ?
    Ever read a photography magazine ?
    There is not a single pic there that does not have detailed info as to how it was taken .
    Need the same here .
    ::51
     
  3. Kento-Moto

    Kento-Moto Hayabusa Immortal Moderator

    Saiid, I just pinned this thread at the top so all us Go Pro's can find it. Thanks for the thread.
     
  4. theskaz

    theskaz I am all that is BACON! Donating Member

    umm.... yeah gimme a day or so and ill post up mounting points and stuff. right now i gotsta get swole.
     
  5. Blanca BusaLess

    Blanca BusaLess Suffers from PBSD Donating Member

    Messages:
    21,240
    Location:
    South Florida
    Thank you.
    I wanna try to make it easier for any who may follow days, weeks , yrs later.
    My head hurts from trying to figure this all out.

    I need mo-better mounts..:laugh:

    Like Tim from Pashnit has.

    I am gonna buy a kingston class 4 16gb card and try it on 1080 to see if it skips on playback as well.

    Still want others to chime in on sound issues.
    Open door captures whine and stuff not really good sound.
    Closed door sounds really muffled.

    Is this why everybody dubbs music over their videos ?
     
  6. Zoinks!

    Zoinks! Registered

    Messages:
    2,614
    Location:
    Greenville, SC
    If you're trying to play it on an XP based computer, that would explain the skipping on playback. Mine does the same thing. But when I play it on my dad's MAC, on the TV, or through the Xbox it works just fine. If you have issues with TV playback, the Kingston card will fix it cause that's what I've got.

    On the sound. . . I have the same issues with the non-waterproof door. Also, if you're putting it behind the windscreen you have to use the non-waterproof one. I use the waterproof for everything else and it's fine. Yes, still a little bit of wind noise, but the engine overpowers it pretty well. But behind the screen, I have the same level issues as you with the waterproof one. It's quiet and I get a bad whine.

    HD Hero, Paris Mountain Greenville SC, 1080p, suction cup mount, waterproof door, kingston class 4 16GB card.

    [YOUTUBE]<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/i7kdQKrQNsw&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/i7kdQKrQNsw&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>[/YOUTUBE]
     
  7. Blanca BusaLess

    Blanca BusaLess Suffers from PBSD Donating Member

    Messages:
    21,240
    Location:
    South Florida
    perfect good post.

    I think it is that I was playing it back on a Toshiba TV that only displays 1080i not 1080p ?
    I just did a quick video with it sitting on BBQ then played it back on the Samsung and it ran fine.

    The one video I have that is from setting 5 is only on my computer and it skips.
    Not on card anymore so I dont know and cant play it back unless I burn it to DVD which I may do.

    Better to just go and out and record another vid on R5 and see how it does...:laugh:

    I did also make a quick 5 min movie with it out of case completely.
    Wow , full color and full sound.
    Of course it was sitting still but it captured convo perfect.


    Gmmech7 what program do you use to convert it so it uploads easier onto Youtube ?
    I find that the quicktime movies take forever and wont load. Keep getting errors so I have to convert them to another format and size ?
     
  8. Blanca BusaLess

    Blanca BusaLess Suffers from PBSD Donating Member

    Messages:
    21,240
    Location:
    South Florida
    to comment on your video.
    Dont they know how to build straight roads in So Carolina ?
    Geesh all the roads here are perfect and straight, none of this going back and forth leaning all over the place left and right....
    What kind of fun is that.....:rofl:
     
  9. Blanca BusaLess

    Blanca BusaLess Suffers from PBSD Donating Member

    Messages:
    21,240
    Location:
    South Florida
    It is playback on XP computer making it skip .
    Plays fine on all TVs in house but skips on my pc ?
    Strange ?
     
  10. Zoinks!

    Zoinks! Registered

    Messages:
    2,614
    Location:
    Greenville, SC
    I haven't done any converting. That video took about an hour and a half to upload to youtube. If you upload the full 1080p resolution video it's just gonna take that long. Unless someone else knows something I don't. But even using the "youtube upload" feature on my dad's mac it one of my other vids took just as long...

    :laugh:There are a few! That was the curviest road around here, though. Which would be why I was up there taking vids. :) But yea, most places have at least some nice sweepers.

    Yea, it's because the XP based machines aren't built to run that file type. I know the windows 7 machines will play them just fine (because skydiver has posted his dealings with this, too) but the XP machines just aren't built for it.
     
  11. Blanca BusaLess

    Blanca BusaLess Suffers from PBSD Donating Member

    Messages:
    21,240
    Location:
    South Florida
    I try to load just a simple video I shoot from my iPhone to YouTube and it takes hours and I get errors ?
    The file size of the original formats are huge so I use that converter.

    You can set it to convert it to 720x480 at 30fps.
    It will take a 400mb mpeg file and turn it into a 40mb wmv file .
    Then it only takes me about thirty minutes to load a video onto YouTube .
     
  12. Zoinks!

    Zoinks! Registered

    Messages:
    2,614
    Location:
    Greenville, SC
    Dude, that's crazy. What kind of internet connection do you have? Or are you uploading straight from the phone? I haven't gotten errors when uploading, it just takes a really long time. Have you gotten that kingston card yet? You can get em for pretty cheap from walmart.com. Not available in the store, though.
     
  13. Blanca BusaLess

    Blanca BusaLess Suffers from PBSD Donating Member

    Messages:
    21,240
    Location:
    South Florida
    No I save them to my computer and then upload to YouTube .
    I just don't have good luck with mpeg formats loading to YouTube .
    My connection is decent AT&T DSL ?
     
  14. Let me give this a try:

    Front:
    GoPro Hero HD
    Resolution setting: r5
    Mount Type-3m flat mounts on custom mirror mount http://www.hayabusa.org/forum/general-bike-related-topics/128207-how-i-spent-cold-rainy-sunday.html
    SanDisk class 4 8gb SDHC card purchased locally

    Rear:
    GoPro Hero HD
    Resolution setting r5
    Mount Type-3m flat mount attached to the tail
    Kingston class 4 32gb SDHC card purchased online from Amazon.com for $79.

    Edited with Microsoft Movie Maker Live

    [YOUTUBE]<object width="853" height="505"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/OGXQEsvJ328&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/OGXQEsvJ328&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="853" height="505"></embed></object>[/YOUTUBE]
     
  15. Zoinks!

    Zoinks! Registered

    Messages:
    2,614
    Location:
    Greenville, SC
    Hmm. Well, I do know DSL is slower than cable, (at least DirecTV DSL is. One of my friends has it. I've got cable.) but what's your connection speed? 5 meg, 10 meg, etc?
     
  16. twotonevert

    twotonevert Member of P.E.A. Moderator Donating Member

    Messages:
    26,111
    Location:
    Tehachapi CA
    GoPro Hero HD
    Resolution setting? r2
    Mount Type-Suction cup ? 3m curved or flat mounts ? Arm or pole mount ? Where
    Sandisk, Class 4 16gig HD Card
    Program/s used to process/edit/post/link video
    I used avs4you.com, WMM to edit.

    Last video I posted. I quit using Youtube. Mt Scott Ride on Vimeo
     
  17. theskaz

    theskaz I am all that is BACON! Donating Member

    Memory used - 32GB Patriot Iris Class 6/8GB Sandisc II

    3m Mount on 12 gauge pump:
    r3
    have to have the scews VERY tight or recoil will offset the cam
    GoPro12GaugeMount.jpg

    12" ram mount (stole the idea from Tim(pashnit))
    r5/r3
    bounces way too much (rubber balls are the culprit)
    GoProRAMMount.jpg

    Suction cup low on the fairing:
    Stable
    r4
    GoProSuctioncup.jpg


    I now use Cyberlink PowerDirector 8. I has a few features i love. Vibration reduction, any video adjustment.... snapshots of the video(how i got the above pics). easy to use and will directly upload to youtube.
     
  18. pashnit

    pashnit Site Sponsor

    Messages:
    8,507
    Location:
    NorCal
    Saiid, this coming weekend will be headed up into NorCal with our 3rd Pashnit Tour group of the season and start fiddling with the GoPro HD. Leaving in 72 hrs so just ran over to walmart and got a 16gb scandisk card. Put on some new Galfer brake pads plus new R Series windscreen. But likely focusing on shooting on-board photography with it as after using these all season last year, I enjoy that the best.

    Most of you have likely already seen all the pashnit experiments with using RAM Mount to create some interesting angles, but in case you are new to this site or to the GoPro, this is a page I built at the end of the season about the mounting ideas:

    GoPro HD Mounting Ideas on your Motorcycle | PashnitMoto.com

    Dsc00824_gopro_800.jpg
     
  19. pashnit

    pashnit Site Sponsor

    Messages:
    8,507
    Location:
    NorCal
    What got me the best photos last season was this setup:

    Img_5758_busa_ram.jpg

    The weight of the arm & camera was a bit too much for the ball, but resting on the RKA saddlebags, it did fine.

    Dsc05432-rear.jpg

    ...which took this photo. :thumbsup:

    918_Pict0096_800.jpg
     
  20. pashnit

    pashnit Site Sponsor

    Messages:
    8,507
    Location:
    NorCal
    Would like to try more of the front mounted style of photos, those are tough as everything is very close in and you can't shoot across the bike as well as from behind.

    This...

    Dsc04321_gopro.jpg

    Took this...

    Pict0119_SonoraPass.jpg


    And this...

    Dsc04607_900.jpg

    Dsc05250-left-front.jpg


    Captured this...

    hayabusa_gopro_2.jpg

    Pict0014_gopro_900.jpg
     
    Last edited: Apr 20, 2010

Share This Page